Zamena Vetrobrana

Auto stakla NS | Glass Service

Zamena vetrobrana

Nakon zime i perioda kada se na putevima nalazila posuta rizla, obično dolazi do povećanja oštećenja vetrobrana, poznatijeg kao šoferšajbna. Zato ćemo Vam pružiti odgovore na najčešća pitanja vezana za zamenu šoferšajbne.

Zamena vetrobrana je naročito dobila na značaju kada su pooštreni kriterijumi na tehničkom pregledu, pa zbog oštećenja šoferšajbne možete da ne prođete na tehničkom pregledu prilikom registracije vozila.

auto stakla

Obavezno postaviti vetrobran koji je fabrika predvidela prvom ugradnjom

Dešava se da vozači dovezu automobil koji ima bogatiju opremu i žele da ugrade najjeftiniji vetrobran, koji za razliku od fabričkog nema senzore ili nije usklađen sa opremom tog vozila.

U  Glass service  se ugrađuju isključivo originalni vetrobrani koji su predviđeni po fabričkim specifikacijama, prvenstveno zbog bezbednosti.Glass Service je kompanija koja posluje 28 godina na tržištu Srbije i regiona i sarađuje sa najvećim evropskim proizvođačima originalnih auto stakala.

Kompanija Glass Service poštuje evropske standarde i pravila kvaliteta. Svi servisi strogo poštuju propisane standarde i pravila kvaliteta proizvođača auto stakla, kvaliteta montaže, lepka koji se koristi prilikom montaže, kao i obavezu ugradnje vetrobrana u skladu sa fabričkim specifikacijama. KompanijaGlass Service u okviru svojih usluga nudi isključivo stakla evropskih proizvođača

Da li kupiti originalno polovno auto staklo ili novu zamensku šoferšajbnu?

Postoji večita dilema nekih vozača da li je sigurnije kupiti polovan originalan vetrobran koji je skinut sa nekog uništenog tj. pokvarenog vozila ili ugraditi novo zamensko auto staklo, iako je u pitanju šoferšajbna renomiranog evropskog proizvođača i postoji garancija vrhunskog servisnog centra.

Ono što bismo nagovestili svim kupcima koji imaju takvu dilemu jeste da novo auto staklo nije moguće da ima bilo kakva oštećenja, dok kod polovnih često postoje manja oštećenja koja se mogu razviti u veće oštećenje.Glass Service prodaju originalna evropska auto stakla koja se takođe ugrađuju u prvu ugradnju i imaju isti kvalitet.

Logo brenda vozila na vetrobranu ne čini razliku u kvalitetu auto stakla, jer ih ista fabrika proizvodi po istim standardima. Uvek je povoljnije vetrobran zameniti u našim servisima, nego to učiniti u ovlašćenim servisima, jer su kod njih cene  mnogo više.

Cena montaže šoferšajbne

Cena ugradnje vetrobrana varira u odnosu na marku, model i vrstu vozila, kao i tip vetrobrana.

Garancija na ugradnju novog vetrobrana

Kada se planira zamena šoferšajbne važno je proveriti garanciju koja se dobija uz samu zamenu. Garancija koja se nudi prilikom ugradnje vetrobrana u okviru servisa Auto stakla Glass Service odnosi se na bezbednost usluge koja obezbeđuje da neće biti curenja u kabinu, da staklo ne prelama svetlost, da ne emituje dioptrijsku razliku i sl.

Najčešći uzroci oštećenja vetrobrana koji iziskuju zamenu

Najčešće je to linijsko oštećenje šoferšajbne. U slučaju linijskog oštećenja vetrobrana, neophodna je zamena, jer je reparacija odnosno popravka auto stakla u tom slučaju nemoguća. Reparacija odnosno popravka auto stakla je moguće uraditi jedino kada je u pitanju oštećenje veličine ne veće od kovanice od 5 dinara.

Koji su to automobili koji imaju najskuplje vetrobrane?

Najčešće su to automobili visoke klase, kao npr. Mercedes-Benz S klase i slične limuzine iste klase. Takođe, visoku cenu vetrobrana imaju i kupe automobili, kabrioleti i SUV vozila, koji su takođe vrlo luksuzni i imaju bogatu opremu. Generalno ne postoji pravilo politike cena, jer postoji šoferka za neki model star 40-tak godina koja može da bude skuplja nego šoferka za novi model istog brenda.

U oblasti auto stakala postoji politika kreiranja cena kao i u drugim oblastima. Neki modeli su retki na tržištu pa i zamena vetrobrana za njih često košta više zbog troškova nabavke istih. Ono što je važno napomenuti jeste da kompanija Auto stakla Glass Service ima najveći lager u Srbiji od preko 40.000 auto stakala gde je moguće pronaći mnogo modela vetrobrana koje niko na tržištu nema, a sve sa ciljem bolje i povoljnije usluge koju želimo ponuditi kupcu.

Potrebna vam je zamena šoferšajbne? Kontaktirajte nas

 

informacije

usluge

pratite nas